Olemme lämmittäneet saunan teitä varten

Lehmonkärjen kymmenissä saunoissa löylytellään läpi vuoden. Jokaisella huvilalla on oma yksityinen sauna ja lähes jokaisen huvilan terassilla on laadukas ulkoporeallas. Tavallisten sähkölämmitteisten saunojen, savusaunan ja panoraamasaunan lisäksi Lehmonkärjen alueella on muitakin erilaisia saunoja, kuten designsauna, perinteinen rantasauna, puulla lämmitettävä sauna sekä Iglu-sauna.

Lehmonkärkeen voi tulla viettämään saunailtaa isolla tai pienellä porukalla. Huvilasaunat sopivat loistavasti pienten porukoiden illanviettoihin, mutta Päijänteen rannassa sijaitseva neljän saunan muodostama Saunamaailma on aivan omiaan isommille ryhmille. Saunamaailma sopii mainiosti yritystilaisuuksien illaan ohjelmanumeroksi. Saunassa käydään usein ne hedelmällisimmät keskustelut. Sauna, Päijänne ja Night Spa kruunaavat pitkän kokous- tai asiakastilaisuuden.

Saunomisen lomassa voit nauttia Lehmonkärjen sauna-ja iltapalamenuja. Maittavan illallisen voi tilata saunaillan päätteeksi haluamaansa tilaan, joko huvilalle tai ravintolatilaan. Palveluvalikoimassamme on myös perinteisiä saunahoitoja sekä urheiluhierontaa. Myös viini- tai oluttasting sopii mainiosti saunaillan yhteyteen.

Saunailtaa vuodessa

Saunojaa vuodessa

Saunoja Lehmonkärjessä

sauna
ILLAT

Avoimet saunaillat

Saunamaailman suosituissa saunailloissa pääset löylyttelemään lasipanoraamasaunassa, aidossa 100-vuotiaassa savusaunassa, iglu-saunassa ja perinteisessä sähkölämmitteisessä saunassa.  Myös ulkoporealtaat ovat käytössä. Saunatiloissa on anniskeluoikeudet. Saunamaailmassa on mahdollisuus ostaa pientä suolaista purtavaa.

Tulevat saunaillat 2023:  21.10.
Alkamisajat klo 17, klo 18 (K-18) ja klo 19 (K-18)
Saunavuoron pituus 2 tuntia

HINTA: Aikuiset 19 e/hlö sis. saunalipun, pyyhkeen ja vapaavalintaisen juoman. Alle 12-vuotiaat 10 e/hlö

Ilmoittautumalla etukäteen lehmonkarki@lehmonkarki.fi takaat paikkasi saunaillassa.

Lehmonkärjen Saunamaailma

 • 4 erilaista saunaa, 2 erillistä peseytymis- ja pukuhuonetilaa
 • 2 isoa ulkoporeallasta hierontatoiminnoin
 • Järviuintimahdollisuus
 • Juomakaappi, jossa laaja valikoima eri panimoiden oluita, siidereitä, lonkeroita ja virvoitusjuomia
 • Anniskeluoikeudet
sauna
maailma
max 60 henkeä

Saunamaailma ryhmille

Lehmonkärjen Saunamaailma on neljän saunan muodostama ainutlaatuinen kokonaisuus.  Lasisauna, aito, 100-vuotias savusauna, Iglu-sauna, sähkölämmitteinen sauna sekä ulkoporealtaat muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, johon et muualla törmää. Lasisaunasta on suora näkymä Päijänteelle. Välillä voit käydä vilvoittelemassa puhtaassa Päijänteen vedessä ja jatkaa taas saunomista. Talvella Saunamaailmassa on avantouintimahdollisuus. Saunatiloissa on anniskeluoikeudet, joten voimme järjestää seurueellesi oman allasbaarin kuumavesialtaalle. Sinun ei siis tarvitse nousta altaasta hakeaksesi lisää janojuomaa. Saunamaailmaan mahtuu jopa 60 saunojaa yhtä aikaa.

 • 4 erilaista saunaa, 2 erillistä peseytymis- ja pukuhuonetilaa
 • 2 isoa ulkoporeallasta hierontatoiminnoin
 • Kesällä järviuintimahdollisuus, talvella avanto
 • Ruokaa tilauksesta
 • Juomakaappi, jossa laaja valikoima eri panimoiden oluita, siidereitä, lonkeroita ja virvoitusjuomia
 • Anniskeluoikeudet

RUOKAA JA RENTOUTUSTA – SAUNAILLAN OHEISPALVELUT

Saunominen Lehmonkärjessä täydentyy herkullisella ruoalla. Voit tilata saunalle pientä purtavaa saunamenustamme. Illallinen ravntolatiloissamme kruunaa illan. Rentouttava hieronta, perinteiset saunahoidot tai vaikkapa olut-tasting tekevät saunaillasta elämyksellisen kokonaisuuden.

SAUNAMENUT

Saunomisesta tulee entistä mukavampaa, kun löylyttelyn ohella haukkaa suuhunsa jotain syötävää. Monipuolinen saunamenuvalikoima tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kevyistä tuhteihin. Saunaillan voi myös aloittaa tai päättää illallisella ravintolatiloissamme. Illallisella tarjoamme kuukausittain vaihtuvan menun, jossa on neljästä kuuteen alkuruokaa, yksi pääruoka, yhdesta kahteen lisäkettä, jälkiruoka ja kahvit. Tarkempia tietoja menuiden sisällöstä saat myynnistämme.

URHEILUHIERONTA

Rentouttava ja huoltava hieronta sopii täydellisesti saunaillan yhteyteen. Koulutetut urheiluhierojat voivat ottaa vastaan joko huvilalla tai Saunamaailman yhteydessä. Voimme toteuttaa hierontaa isommillekin ryhmille.

SAUNAHOIDOT

Suomalaisen saunan tarina -ohjelmassa sukelletaan suomalaiseen saunaperinteeseen ja –tapoihin Lehmonkärjen Saunamaailman erilaisten saunojen avulla. Ohjelmassa perehdytään saunan terveysvaikutuksiin ja saunan merkitykseen ihmisen elämän ja vuodenkierron osana. Saunaloitsut ja –laulut, uskomukset, vihtominen ja saunassa tapahtuva kansanparannus heräävät henkiin ohjelman myötä. Suomalaisen saunan tarina tarjoaa varmasti myös jotain uutta ja erikoista myös suomalaisille ryhmille!

TASTINGIT

Viini- tai oluttasting yhdessä Saunamaailman kanssa muodostavat upean ohjelmakokonaisuuden. Viinitastingit suunnitellaan aina asiakkaan mukaan. Tastingin suunnittelu voi lähteä rypälelajikeestä, viinintuotantoalueesta tai vaikka viinityypistä. Maistelu voidaan myös yhdistää illalliseen, jolloin viiniasiantuntija on valinnut valmiiksi ruokiin sopivat viinit. Kanavan Panimon oluttasting johdattaa oluen panemisen historiaan, oluttyyleihin, raaka-aineisiin ja pienpanimotoimintaan. Lisäksi on mahdollista järjestää olut/ruokaparituksia, jolloin oluet maistellaan ruokien kanssa.

Jätä tarjouspyyntö

tai lähetä vaikka palautetta

Jätä meille viesti, niin myyntipalvelumme palaa asiaan mahdollisimman pian