TEKEMISTÄ LEHMONKÄRJESSÄ

Kokeile lomallasi uusia aktiviteetteja

Lomasta kannattaa ehdottomasti ottaa irti kaikki mahdollinen. Mitä olisikaan loma ilman kunnon mahdollisuuksia harrastaa mitä lystää? Oli vuodenaika mikä hyvänsä, Lehmonkärjestä löytyy aina mielenkiintoista tekemistä. Mahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan; uinnista moottorikelkkasafareihin ja kalastuksesta frisbeegolfiin ja marjastukseen. Alueelta löytyy myös leikkipaikka perheen pienimmille. Kisailuhenkisille suunnittelemme ja järjestämme leikkimielisen peliturnauksen omien toiveiden mukaisesti.

Uutta voi kokea myös aidossa savusaunassa, joka sijaitsee aivan Päijänteen rannalla. Lue lisää Lehmonkärjen saunomismahdollisuuksista Saunat-sivulta.

FRISBEEGOLF

Lehmonkärki-Frisbeegolf

Lehmonkärjen frisbeegolfrata on valmistunut vuonna 2018. Rata on Kalevi Louhivuoren suunnittelema ja kiertää upeissa kallioisissa maisemissa Päijänteen kimmeltäessä taustalla.

Lehmonkärki-frisbeegolf tarjoaa pelaajilleen ammattilaistasoisen täyspitkän 18-väyläisen radan. Radan pisin väylä on 120 metrinen ja lyhin 58 metrinen. Väylistä suurin osa on par 3. Kierros kannattaa aloittaa lämmittelemällä ensin heitoilla harjoituskoriin. Maasto on mäkinen ja vaihteleva, joten radan kiertäminen käy hyvin kuntoilusta. Jos nälkä yllättää, luonnosta löytyy evääksi mustikoita ja puolukoita ja pelireissun päätteeksi voi käydä virkistäytymässä Päijänteessä. Lisäksi kesäkahvilamme ihanine itsetehtyine jäätelöineen, leivonnaisineen ja erikoiskahveineen palvelee juhannuksesta elokuun alkuun joka päivä kello 11-18.

Yhdistä frisbeegolfailu ja lomailu

Lehmonkärkeen voit tulla pidemmäksikin aikaa. Kokoa kaveriporukka ja vietä hauska viikonloppu tasokkaissa huviloissamme yöpyen ja pelaamisesta nauttien. Lisätietoja huviloistamme ja varaustilanteesta

Frisbeegolfin ratamaksut

Päivämaksu aikuiset5 €
Päivämaksu alle 18-vuotiaat3 €
Kausikortti aikuiset50 €
Kausikortti alle 18-vuotiaat25 €

Lehmonkäjen huvila-asukkaille on alennetut hinnat.

Ratamaksu maksetaan Lehmonkärki Resortin vastaanottoon sen aukioloaikoina. Vastaanotto on auki arkisin 8-16, viikonloppuisin suljettu.
Kesäaikaan vastaanotto palvelee kesäkahvilan yhteydessä joka päivä klo 10-18. Maksuvälineenä vastaanottoon käy pankkikortti ja käteinen. Vastaanoton ollessa suljettuna, maksut (käteinen) laitetaan radan aloituksessa olevaan postilaatikoon. Ohjeet maksamiseen löytyvät Lehmonkärjen vastaanoton läheltä radan alkupisteestä. Muista tässä tapauksessa varata mukaasi käteistä rahaa.

KALASTUS

Nyt nappaa!

Kalastus on täydellistä vastapainoa kiireiselle arjelle. Lehmonkärjessä on erinomaiset olosuhteet narrata Päijänteen eväkkäitä. Voit istahtaa oman huvilan laiturin nokkaan ongelle tai heitellä sieltä virveliä. Jokaisen huvilan vuokraan kuuluu Päijän -soutuvene ja sillä soudat vaikka lähimmän kaislikon reunaan.

Vastaanotossa myymme kalastuslupia ja vuokraamme kalastusvälineitä, perämoottoreita soutuveneeseen tai pulpettivenettä pidemmille veneretkille. Lehmonkärjestä voi myös varata päiväristeilyn tai kalastusretken oppaan kera kalastuslautta Marleenalla.

Voit lähte vesille myös oman veneen kanssa. Oman veneen, (esim. uisteluvene) voi turvallisesti laskea Lehmonkärjen matalalta hiekkarannalta. Lähin päällystetty veneenlaskupaikka on Vääksyn venesatamassa. Jos tulet Lehmonkärkeen isommalla veneellä, voit jättää veneesi turvallisesti vierasvenelaituriimme. Ilmoitathan aina saapumisesta Lehmonkärjen vastaanottoon.

Voit lähte vesille myös oman veneen kanssa. Oman veneen, (esim. uisteluvene) voi turvallisesti laskea Lehmonkärjen matalalta hiekkarannalta. Lähin päällystetty veneenlaskupaikka on Vääksyn venesatamassa. Jos tulet Lehmonkärkeen isommalla veneellä, voit jättää veneesi turvallisesti vierasvenelaituriimme. Ilmoitathan aina saapumisesta Lehmonkärjen vastaanottoon.

Myös talvikalastus onnistuu Lehmonkärjessä. Vuokraa pilkkivälineet tai lähde päiväksi oppaan mukaan pilkkireissulle nauttimaan kireistä siimoista.

Verkkolupia saa ostaa  Lehmonkärjestä samoin voit vuokrata potkukelkan/ moottorikelkan pilkille tai lähteä opastetulle nuottaretkelle.

PÄIJÄNTEEN

KANSALLIS-

PUISTO

Luontoelämyksiä lähellä

Lähde retkelle satojen hiekkarantojen ja ainutlaatuisten laguunien muodostamaan kauniiseen Päijänteen kansallispuistoon. Kansallispuisto on ensimmäinen Saimaan ulkopuolista suurjärviluontoa säilyttävä puisto. Se sijaitsee eteläisellä Päijänteellä ja siihen kuuluu viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista. Kansallispuiston suojelun päätavoitteena on edustavan suurjärvisaariston ja siihen kuuluvan ranta- ja metsäluonnon suojeleminen.

Lehmonkärki toimii Päijänteen kansallispuiston virallisena opastuspisteenä. Opastuspiste sijaitsee vastaanottomme yhteydessä ja se on auki ympäri vuoden arkisin klo 8-16 ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan. Kesäkuun puolivälistä elokuun alkuun opastuspiste on auki arkisin klo 8-18 ja viikonloppuisin klo 11-18. Sulan veden aikana

Voit tutustua Kansallispuistoon vuokraamalla pulpettiveneen käyttöösi joko puoleksi päiväksi tai koko päiväksi. Saat itse valita retkesi aikataulun ja sinulla on mahdollisuus tutusta monipuolisesti myös muihin alueen saariin. Vesitaksipalvelumme kuljettaa sinut omatoimiretkelle 9 km pitkään Kelventeen harjusaareen. Voit sopia kuljetuksen ja noudon samalle tai eri päiville. Lähtösatamana toimii  Lehmonkärjen laivalaituri. 

Vesitaksin hinnat:

Meno-paluu Kelventeen eteläpäähän (Kirkkosalmi)220 €
Meno Kelventeen eteläpäähän,
paluu Karhunkämmenestä
320 €
Meno-paluu Karhunkämmeneen370 €
Meno K:n eteläpäähän, paluu K:n pohjoispäästä370 €

Kapasiteetti: 4-5 henkilöä + 1 reppu tai kevyt rinkka / matkustaja. Isoja varusteita, kuten retkituoleja ja -pöytiä ei kuljeteta. Max. kuorma henkilöt ja tavarat yht. 350kg.

Kysy lisää ja varaa venetaksikuljetus numerosta: 050 5501 776

VESIJETIT

Vauhdin hurmaa vesijeteillä

Vietä vauhdikas päivä upeissa maisemissa Päijänteelle vesiskootterilla kurvaillen. Voit lähteä omatoimiretkelle tai valita opastetun safarin. Lehmonkärjen korkealaatuisilla jeteillä ajaminen on nautinto. Yhden jetin kyytiin mahtuu 1-3 henkilöä.

Laguunikierros vesijetillä

  • Kesto 2,5 h
  • 2-3 paikkainen vesiskootteri
  • minimiryhmäkoko 3 hlö
  • maximiryhmäkoko 9 hlö
  • 250 €/hlö + lisähenkilö vesijetille 100 €/hlö
  • sis. polttoaineen, vakuutukset, vetopalkkion ja pullakahvit

Loistava vaihtoehto vaikka polttariohjelmaksi!

Päivävuokra

klo 10.00 – 18.00260 € + polttoaine

Tuntivuokrat

1 h95 € + polttoaine
lisätunnit40 € + polttoaine

SUPPAILU

Suppaillessa mieli tyyntyy

Suppailu on rauhallista ja jopa meditatiivista liikuntaa, joka vahvistaa keskivartalon lihaksia ja kehittää tasapainoa. Suppaillessa pääset hyvin lähelle luontoa. Voit nähdä lähietäisyydeltä luodoilla istuvat linnut, kirkkaan veden läpi hohtavat järvenpohjan kivet ja aistia järven raikkaan tuoksun.

Lehmonkärjen edustalla sijaitseva lahti on ihanteellinen paikka SUP-lautailulle. Lahdenpoukamissa vedenpinta on usein tyyni ja aloittelijankin on helppo ottaa uusi laji haltuun. Lautoja vuokrataan vastaanoton aukioloaikoina. Järjestämme myös opastettuja retkiä

SUP-lautavuokrat
2 tuntia40 €
1 päivä60 €

PELIKENTÄT

Lapsilla riittää tekemistä ja vanhemmatkin viihtyvät!

Lehmonkärjen alueelta löydät vapaassa käytössä olevan lasten leikkikentän, jossa kesäaikaan voi heittää tikkaa, leikkiä lasten kanssa hiekkalaatikolla, testata trampoliinilla hyppytaitoja ja paljon muuta.

Leikkikentän vieressä sijaitsevalla pergo -monitoimikentällä voit harrastaa tennistä, koripalloa ja salibandya. Pelivälineet ja -vuorot voit varata vastaanotostamme.

Isohaavan hiekkarantaan on kiva tulla pelaamaan rantalentopalloa tai kokeilemaan polkuveneitä. Polkuveneet ovat asiakkaidemme vapaassa käytössä ilman erillistä maksua. Perheen pienimmät voivat turvallisesti uida matalassa rannassa.

Pergo monitoimikenttä20 € / h
Tennismaila5 € / kpl
Koripallo5 € / kpl
Jättijalkapallo5 € / kpl
Rantalentopallokenttä + pallo15 € / h

VENEILY

Lehmonkärjen vierasvenesatamaan

Yhdistä mökkielämä ja veneily ja tule viettämään lomaa kauniisiin Päijänteen maisemiin. Voit myös yöpyä laiturissa hintaan 30 €/vrk. Hintaan sisältyy sähkö, juomavesi sekä wc:n ja suihkun käyttö. Satamassa on ankkurointi- ja aallokontekokielto.

Lehmonkärjen kesäkahvila palvelee kesällä 2022 (22.6.-7.8.) joka päivä klo 11-18. Kahvilassa on tarjolla itseleivottuja suolaisia ja makeita herkkuja, ruoka-annoksia, oman keittiön jäätelöä sekä virvokkeita.

SOUTUVENEILY

Soutuveneily

Vuokraa soutuvene omaan käyttöösi muutamaksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Soutuveneellä on helppo matkata kalastusreissulle tai nauttimaan kesäpäivästä Päijänteelle. 

Soutuveneisiin mahtuu kolme henkilöä kerrallaan. 

Päivävuokra50 €
Soutuvene + perämoottori100 € + polttoaine

HIIHDÄ, LUISTELE, LUMIKENKÄILE

Hiihdä, luistele tai lumikenkäile

Aurinko paistaa ja keväthanget houkuttelevat ulos liikkumaan. Meiltä voit vuokrata sukset ja monot hiihtämiseen, lumikengät ja sauvat vaeltamiseen tai luistimet järven jäällä luisteluun. Päärakennus Isohaavan edestä pääset luistelemaan auratulle kentälle.

Lehmonkärjen huvila-alueella on talvisin valaistu hiihtolatu n. 2km lenkki. Aurinkovuorella, Vääksyssä (10min ajomatkan päässä) on upeat, valaistut hiihtoladut myös luisteluhiihdon harrastajille.

Lumikengät + sauvat10 € / pari
Hiihtosuksivuokra25 € / päivä

PYÖRÄILY

Pyöräilemään!

Vuokraa Lehmonkärjestä polkupyörä ja lähde tutustumaan lähikohteisiin pyörän päällä. Lehmonkärjestä voit lähteä moneen suuntaan. Valittavanasi on leppoisia maisemareittejä ja sporttisempia maastolenkkejä.

Lehmonkärki 8 km (helppo) Lehmonkärjen lähimaastoissa kulkeva 8 km:n mittainen koko perheelle sopiva helppo pyöräretti kulkee läpi vanhojen kuusimetsien ja peltoaukeiden. Saatatpa matkalla tavata myös komeaa Ylämaankarjaa pellolla laiduntamassa.

Pulkkilanharju 15 km (helppo) Pyöräreitti Pulkkilanharjulle on helppo ja sopii koko perheelle. Reitti kulkee kauniiden peltomaisemien läpi päämääränään upea Pulkkilanharjun harjumuodostelma. Harjulla Karisalmensillan vieressä on kesäaikana kioski sekä opastetaulut Pulkkilanharjun luontopolulle. Reitin pituus on 15 kilometriä.

60 km:n mittainen lenkki Lehmonkärjestä Kalkkisten kauniin kylän ja Kalkkisten kanavan kautta Vääksyyn ja takaisin Lehmonkärkeen sopii hienosti kokopäiväretkeksi.

Koko päivän retkeksi sopiva upea ja suosittu reitti on Vesijärven ympäri -kierros. Reitin varrella on ihastutavia maalaiskyliä ja monia mukavia kahviloita. Lehmonkärjestä lähtien pituutta reitille tulee n. 90 km.

Valikoimissamme on sekä tavallisia, että sähköavusteisia polkupyöriä.

Sähkömaastopyörä (Cube)
3 tunnin pakettitarjous 45 e
Seuraavat tunnit 10 e/h
Koko päivä (10-18), 80 e

Perinteinen polkupyörä
Koko päivä 20 e

LIIKKUMAAN

LÄHI-

LUONTOON

Luontoon huvilan ovelta

Lehmonkärki sijaitsee kauniilla paikalla Päijänteen rannalla. Alueelta löytyy runsaasti kaunista luontoa ja aluetta ympäröivät laajat metsäalueet. Lähiluonnossa voit lenkkeillä, suunnistaa, etsiä geokätköjä tai lähteä vaikka piknikille.

Lehmonkärjen huvila-aluetta kiertää 2,2 km:n mittainen Hobbit Trail -kuntopolku. Metsäautoteitä osittain hyödyntävä 7 km:n pituinen pidempi Lehmo Trail sopii pidempää lenkkiä kaipaavalle. Lisäksi alueella on runsaasti merkkaamattomia metsäpolkuja ja metsäautoteitä. Lähde reissuun yksin tai porukalla, sauvojen kera tai ilman. Sauvoja voi vuokrata vastaanotosta.

Lehmonkärjen alueella on paikallisen suunnistusseuran Asikkalan Raikkaan  suunnittelema kiintorastiverkosto. Vastaanotossa vuokraamme kompasseja ja suunnistuskarttoja.

Geokätköily on aarteenetsintää luonnossa.
Se on koko perheen hauska harrastus.
Lehmonkärjen alueelle on piilotettu neljä geokätköä.