NÄHTÄVÄÄ JA KOETTAVAA LÄHISEUDULLA

Lähiseutu tarjoaa paljon elämyksiä

Lomaa ei tarvitse viettää paikallaan, vaan Lehmonkärjestä on helppo lähteä tutustumaan kauniiseen Päijät-Hämeeseen. 

Päijät-Hämeen seutu tarjoaakin runsaasti luontoelämyksiä, harrastumahdollisuuksia ja mielenkiintoisia käyntikohteita. Etäisyydet ovat lyhyitä ja Lahteenkin on vain 35 minuutin ajomatka.

PÄIJÄNTEEN

KANSALLIS-

PUISTO

Luontoelämyksiä lähellä

Lähde retkelle satojen hiekkarantojen ja ainutlaatuisten laguunien muodostamaan kauniiseen Päijänteen kansallispuistoon. Kansallispuisto on ensimmäinen Saimaan ulkopuolista suurjärviluontoa säilyttävä puisto. Se sijaitsee eteläisellä Päijänteellä ja siihen kuuluu viitisenkymmentä rakentamatonta saarta ja luotoa sekä osia asutuista saarista ja Pulkkilanharjusta. Kansallispuiston suojelun päätavoitteena on edustavan suurjärvisaariston ja siihen kuuluvan ranta- ja metsäluonnon suojeleminen.

Lehmonkärki toimii Päijänteen kansallispuiston virallisena opastuspisteenä. Opastuspiste sijaitsee vastaanottomme yhteydessä ja se on auki ympäri vuoden seuraavasti:

7.8.-18.6.
Ma-Pe            8:00-16:00
La                   10:00-16:00
Su                   9:00-12:30

19.6.-6.8.
Päivittäin      8:00-18:00

Vesitaksipalvelumme kuljettaa sinut omatoimiretkelle 9 km pitkään Kelventeen harjusaareen. Voit sopia kuljetuksen ja noudon samalle tai eri päiville. Lähtösatamana toimii  Lehmonkärjen laivalaituri. Vesitaksipalvelu palvelee sulan veden aikana, pääsääntöisesti toukokuusta lokakuuhun. 

Kapasiteetti: 4-5 henkilöä + 1 reppu tai kevyt rinkka / matkustaja. Isoja varusteita, kuten retkituoleja ja -pöytiä ei kuljeteta. Max. kuorma henkilöt ja tavarat yhteensä 350 kg.

Kysy lisää ja varaa venetaksikuljetus numerosta: 03-7666 330

TAPAHTUMAT

Kesä täynnä tapahtumia

Kesä on tapahtumien kulta-aikaa. Tutustu Lehmonkärjen tapahtumiin sekä Asikkalan että lähikuntien tapahtumatarjontaan. Suosittelemme vilkaisemaan samalla myös Päijät-Hämeen tapahtumakalenteria.

VÄÄKSY

Ihastu idylliseen Vääksyyn

Asikkalan kuntakeskus Vääksy tarjoaa paljon mielenkiintoisia käyntikohteita ja ostosmahdollisuuksia. 

Vääksyssä et voi ohittaa Vanhan Vääksyn puutalotunnelmaa ihanine kahviloineen ja sisustuspuoteineen. Lauran kauppa on idyllinen sisustus- ja lahjatavaraputiikki, jossa on myös erinomainen leluosasto. Kannattaa myös pistäytyä Zoom Designilla, joka on laadukkaiden merkkibrändien lifestyle-ostospaikka. Kahviloita Vääksyssä riittää. Ranskalainen kyläkauppa tuo Vääksyyn tuulahduksen keskieurooppalaista tunnelmaa. Alakerrassa on ihastuttava kahvila, jossa myydään ranskalaisia herkkuja ja viinejä.  Yläkerran muoti-outletissa teet ihania löytöjä. Käymisen arvoisia ovat myös Viipurilaisen Kotileimomon myymälä-kahvila, Vääksynjoen varrella sijaitseva Wine&Cafe Jokiranta, jäätelöistään tunnettu Kanavan Helmi  ja tunnelmallinen Metsälinnan kahvila. Kanavan kotileipomo on erikoistunut gluteenittomien tuotteiden valmistukseen.

Päijännetalossa pääset tutustumaan  kalastuksen historiaan. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Kanavan Panimon myymälä-putiikki. Vesimylly- ja sähkövoimalaitosmuseo sijaitsee vanhan Vääksynjoen partaalla. Museossa pääset tutustumaan entisaikojen tärkeään elinkeinoon, viljan jauhatukseen. Keäisin myllyn pihalla järjestetään suosittuja lauluiltoja. Vääksyn Myllyn myllypuodista saat mukaasi tuoreet jauhot ja hiutaleet. Päijännetalon vieressä sijaitsee vuonna 1871 valmistunut Vääksyn kanava ja satama, jotka ovat Suomen vilkkaimpia. Uusrenessanssi-tyylisessä Danielson-Kalmarin huvilassa on kesäisin taidenäyttelyitä. Huvilaa kiertää kaunis puisto patsaineen. Huvilaa vastapäätä toimii kesäisin lasten liikennepuisto, jossa pääsee kokeilemaan polkuautoja ja pyöriä ja opettelemaan liikennesääntöjä.

ASIKKALAN KYLÄT

Maalaistunnelmaa Asikkalan kylissä

Asikkalassa on kolmetoista kylää, jotka tarjoavat aitoa maalaisidylliä ja ihania persoonallisia palveluita, kauppoja ja kahviloita. Kiertoajelu kyliin on mukava päivähojelma ja siihen saa helposti kulumaan koko päivän. Kiertoajelun voit tehdä autolla, moottoripyörällä tai polkupyörällä. Vuokraamme polkupyöriä vastaanotosta.

Eloisa Kalkkisten kylä sijaitsee Pohjois-Asikkalassa. Keskeltä Kalkkisten kylää löydät Pihamaan viini- ja puutarhatilan. Pihamaan viinit, siiderit, oluet ja erilaiset liköörit tuotetaan suureksi osaksi tilan omista raaka-aineista, ja ne kasvattavat jatkuvasti suosiotaan asiakkaiden keskuudessa. Kahvila ja tilamyymälä palvelevat kesäaikana. Manibaari on tunnettu pizzoistaan ja Lampisen kyläkaupasta saat kaiken tarvitsemasi. Vierailun arvoisia ovat myös Kalkkisten kanava ja Kalkkisten koski, joka on luonnonsuojelualuetta.

Urajärvi on itäisimpiä Asikkalan kylistä. Urajärven kartano on upea käyntikohde. Kartanossa ja kylällä on mahdollisuus osallistua opastetuille kävelykierroksille. Museokahvila Hugo ja Lily palvelee koko kesän. Häggin eläintäyttämön museo on persoonallinen käyntikohde, sanalla sanoen, keskellä metsää. Museo esittelee Suomen vanhimman eläintentäyttämön historiaa. Museon yhteydessä on myös pieni kahvila.

Vesivehmaan kylä on tunnettu lentokentästään. Lentokentän vieressä on tutustumisen arvoinen Päijät-Hämeen ilmailumuseo. Vesivehmaalla kannattaa myös piipahtaa Antin automuseolla, jossa on esillä noin 30 museorekisteröityä autoa sekä muutama moottoripyörä. Museo on auki sopimuksen mukaan. Sovi käynnistäsi Antti Vähälän kanssa, 040-555 9265.  Museon yhteydessä toimii myös käsityöpuoti. Vesivehmaalla sijaitsee tanssikansan suosima Jenkkapirtti, jossa pistetään jalalla koreasti kesäaikana sekä lauantaisin että torstaisin.

Kurhila-Hillilän kylä on läntisimpiä Asikkalan kylistä. Kylänraitilta aukeaa kaunis peltojen ja talojen täyttämä kulttuurimaisema Vesijärvelle. Ihastuttavan HilleRin-kahvilan vitriinistä löydät herkulliset itseleivotut tuotteet. Mattsonin luomumarjatilalta voit napata mukaasi tuoreet marjat matkalla naposteltavaksi ja Pellavatupa Joentorpalta on mahdollisuus ostaa pellavaisia käyttö- ja lahjaesineitä, sekä paikkakunnan käsityöläisten tuotteita. Pellavatuvalla on myös mahdollisuus tutustua Pellolta langaksi -havaintoesitykseen. Esitykset ennakkovarauksesta. 

GOLF

Lomaile golfaillen

Asikkalassa sijaitseva vuonna 2003 rakennettu 18-reikäinen Kanavagolf on 15 minuutin ajomatkan päässä Lehmonkärjestä.  Peliajan voit varata suoraan netin kautta.

Lyöntiharjoittelualueelle (range) pääset perheesi kanssa harjoittelemaan ilman green cardia maksamalla pelipoletin golfklubille. Par 3-kentälle voimme järjestää ryhmälle golftapahtuman, jossa kaikilla ei tarvitse olla green cardia.

RATSASTUS

Hummani hei!

Lehmonkärjen lähellä (n. 15 min. ajoaika) sijaitsee AMR-hevostalli, joka tarjoaa monipuolisia palveluita niin yksityisille kuin ryhmillekin. Lomasesonkeina suosittelemme varaamaan ajan ratsastukseen hyvissä ajoin.

AMR-Talli

Pajatie 39
17450 Iso-Äiniö
puh. 0440 953 523 / Anne Fränti
anne.franti(at)gmail.com
www.amr-talli.net

Koulu-, este- ja maastoratsastusta, alkeisopetusta, ratsastuskursseja ja päiväleirejä, talutusratsastusta, tapahtumia ryhmille