Aktiviteetit

Nauti lomastasi Lehmonkärjessä aktiviteettien parissa!

Oli vuodenaika mikä hyvänsä, Lehmonkärjestä löytyy aina mielenkiintoista tekemistä. Mahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan; uinnista moottorikelkkasafareihin ja kalastuksesta golfiin. Alueelta löytyy myös leikkipaikka perheen pienimmille. Kisailuhenkisille suunnittelemme ja järjestämme leikkimielisen peliturnauksen omien toiveiden mukaisesti.

Lehmonkärjestä voi vuokrata vesijetin vaikkapa Päijänteen kansallispuiston retkeä varten. Vuokrattavana on myös kalastusvälineitä. Soutuveneet ovat mökkiläisten vapaassa käytössä.

Jokaisen oikeudet

Sallittuja asioita:

  • Liikkua jalan, hiihtäen tai pyöräillen luonnossa muualla kuin pihamaalla tai sellaisilla pelloilla, niityillä ja istutuksilla, jotka voivat kulkemisesta vahingoittua
  • Oleskella tilapäisesti – esim. telttailla riittävän etäällä asumuksesta – siellä missä liikkuminenkin on sallittua
  • Poimia luonnonmarjoja, sieniä ja kukkia
  • Onkia ja pilkkiä
  • Kulkea, uida ja peseytyä vesistössä sekä kulkea jäällä

Uinti, polku- ja soutuvene

Isohaavan hiekkarantaan on kiva tulla pelaamaan rantalentopalloa tai kokeilemaan polkuveneitä. Polkuveneet ovat asiakkaidemme vapaassa käytössä ilman erillistä maksua. Perheen pienimmät voivat turvallisesti uida matalassa rannassa.

Perämoottori

Perämoottoreita voi vuokrata Lehmonkärjen vastaanotosta.

Leikki-, ja monitoimikenttä

Lehmonkärjen alueelta löydät vapaassa käytössä olevan lasten leikkikentän, jossa kesäaikaan voi heittää tikkaa tai leikkiä lasten kanssa hiekkalaatikolla ja paljon muuta.

Leikkikentän vieressä sijaitsevalla pergo-monitoimikentällä voit harrastaa tennistä, koripalloa ja salibandya. Pelivälineet ja vuorot voit varata vastaanotostamme. Monitoimikentän vuokra 20 €/h. Pelivälineet vuokrataan erikseen, kuten tennismailat, koripallot, tai salibandyjoukkueen välineet.

Hobbit trail

Hobbit trail on 2,2 km pitkä lähireitti, jonka lähtö- ja paluupisteenä toimii Lehmonkärjen päärakennuksen piha-alue. Reitin varrella on luontopolkutehtäviä ja geokätköjä.

Patikointiin soveltuva, puisin opasviitoin ja keltaisin maalimerkein merkitty ympyräreitti kulkee pääosin helposti kuljettavaa, osin purupintaista ulkoilureittiä pitkin. Aluksi kierros kulkee aivan Päijänteen rantaviivaa pitkin, jonka jälkeen siirrytään Lehmonkärjen ympäristöön. Päijänteen rannalla on penkkejä järvimaisemien ihailua varten. Koko reitin voi myös sauvakävellä tai kulkea maastopyörällä. Reitin loppuosassa on vaativampi osuus pyöräilijälle, mutta vaikeammat kohdat ovat talutettavissa. Reitti toimii myös lyhyenä kuntopolkuna. Talvisin reitin voi kiertää maastohiihtäen.

Reitin alkupäästä löytyy tulentekopaikka/grillikatos ja Lehmonkärjen päärakennuksesta kahvila/ravintola, josta saa kesäaikaan pientä purtavaa.

Lehmo trail

Lehmo trail on 6,6 kilometriä pitkä lähireitti, jonka lähtö- ja paluupisteenä toimii Lehmonkärjen päärakennuksen piha-alue.

Patikointiin soveltuva, puisin opasviitoin ja punaisin maalimerkein merkitty ympyräreitti kulkee Lehmonkärjen alueen ulkoilureittiä, metsätietä ja läheistä asfaltoitua kylätietä pitkin. Aluksi kierros kulkee aivan Päijänteen rantaviivaa pitkin, jonka jälkeen siirrytään hoidetun metsän siimekseen, jossa puusto vaihtelee kuusimetsästä sekametsään ja männikköön. Reitin varrella on myös maalaismaisemaa. Patikoinnin sijaan koko reitin voi myös sauvakävellä tai kulkea maastopyörällä. Reitti toimii myös pidempänä kuntopolkuna.

Reitin alkupäästä löytyy tulentekopaikka/grillikatos ja Lehmonkärjen päärakennuksesta kahvila/ravintola, josta saa kesäaikaan pientä purtavaa.

Frisbeegolf

Frisbeegolf (tunnetaan myös nimillä kiekkogolf ja liitokiekkogolf) on urheilulaji, jonka perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa: frisbeegolfin tavoitteena on päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Pienimmän tuloksen saanut voittaa.

Lehmonkärjen alueella on Kalevi Luohivuoren suunnittelema 18 väylän SM-tason A1-luokiteltu frisbeegolfrata, joka kiertää alueen. Korien paikat on merkitty karttaan. Kartan ja frisbeekiekot saat Lehmonkärjen vastaanotosta. Tarvittaessa opastamme oikean heittotekniikan. Radan kiertäminen kestää noin 2-4 tuntia, riippuen heittäjästä ja seurueen koosta.

Ratamaksu on 5€/hlö. Ratamaksun voi suorittaa vastaanotossamme, tai Mobilepayn kaytta. QR-koodi, sekä ohjeet maksuun löytyvät ensimmäiseltä väylältä päärakennuksen edestä.

2 €/frisbeekiekko

20 €/hävinnyt kiekko

Sup-lautailu

Sup-lautailu on rauhallista ja jopa meditatiivista liikuntaa, joka vahvistaa keskivartalon lihaksia ja kehittää tasapainoa. Suppailemaan voi lähteä yksin, tai yhdessä ystävien kanssa nauttien Päijänteen tarjoamista ihanista maisemista. Sup-lautoja vuokrataan vastaanoton aukioloainoina aina kesäisin. 

Sup-laudan hinnat: 

20€/1h

30€/2h

60€/1pv

Vesiskootteri

Tule kokemaan vauhdin hurmaa veden päällä – vesiskootterilla!

Tämä hauska aktiviteetti sopii koko perheelle, ja samalla voi myös ihailla kaunista kesäistä Päijännettä.

Ajantasaiset hinnat pääset tarkastamaan vastaanotostamme.

Kalastusretki

Lähde kokeilemaan kireitä siimoja. Uistelu- ja heittokalastus on suosittua Päijänteellä. Varmaan meistä jokainen muistaa ensimmäisen kalasaaliinsa ja kalastusretki on elämys perheen pienimmillekin. Voit vuokrata perämoottorin Päijän-veneeseesi tai lähteä pulpettiveneellä uistelemaan kalakavereidesi kanssa, oppaan seurassa. Kalastuslupia sekä –välineitä saa vuokrata vastaanotostamme. Kalastusluvat 8 €/kpl. Opastettu kalaretki sisältää kalastuslautan varusteineen, opastuksen, kalastusvälineet ja -luvat sekä kahvin ja voileivän. Tarvittaessa puemme asiakkaat säänmukaisiin asuihin. Retken kesto on noin 2 – 3 h, joka sovitaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

 

Pyöräilyretki Pulkkilanharjulle tai Vääksyyn

Vuokraa sähkömaastopyörä Lehmonkärjestä ja hyppää pyörän selkään! Lähde nauttimaan mahtavista maisemista ja vuonna 2008 valmistuneista, erinomaisista pyöräreiteistä. Harjulta Karisalmensillan vierestä löytyy koski kesäaikana sekä opastetaulut Pulkkilanharjun luontopolulle. Matkaa Lehmonkärjestä Pulkkilanharjulle tulee noin 14 kilometriä.

Moottorikelkkasafarit

Tule kelkkailemaan ja koe elämyksiä Päijät-Hämeen järvi- ja harjumaisemissa. Aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä oppaat neuvovat moottorikelkkojen turvallisen käytön. Moottorikelkkasafareista voi valita parhaiten taitojaan vastaavan. Valittavissa on kaikkea aloittelijoiden, lyhyistä ajeluista kokeneille ajajille tarkoitettuihin pitkiin kelkkasafareihin. Retken järjestäjä tarjoaa kaikki tarvittavat varusteet (kypärät, alushuput, haalarit, termokengät, hanskat) ja opastuksen. Järjestämme moottorikelkkailua tunnin mittaisesta kelkkakoulusta koko päivän täyden palvelun moottorikelkkasafareihin. Minimiryhmäkoko 3 kelkkaa. Lähtöjä myös yksittäisille asiakkaille. Kysy ajankohtia! Kelkat ovat vakuutettuja. Omavastuuosuus 1000€.

Moottorikelkkareitistö on yksi Suomen tunnetuimmista, sillä alueellamme on järjestetty paljon kelkkakilpailuita. Mahtavat harjumaiset maisemat sekä suuret jäiset Päijänteen selät antavat kokeneellekin kelkkailijalle eksotiikkaa, jota ei heti unohda.