HÄÄINFO

Ideoita ja yhteistyökumppaneita

Nappaa upeat ideat koristeluihin, kukka-asetelmiin, valokuvaustaustoihin ja ohjelmakortteihin sosiaalisen median häätileiltämme

Usein kysytyt kysymykset hääjärjestelyistä

Millainen on hääjuhlien varauskalenterin tilanne?

Suosittelemme varaamaan juhlatilat häitä varten mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, sillä tilamme ovat suosittuja ja erityisesti kesähäät (touko-syyskuu) varataan jopa 2-3 vuotta etukäteen. Muina ajankohtina vapaita ajankohtia löytyy todennäköisemmin lyhyemmälläkin varoajalla. Tällä hetkellä myymme vuoden 2025 kesäkautta nopeaa tahtia. Vuosien 2023-2024 kesäkaudet ovat täyteen myyty.

Pääseekö juhlatiloihin tutustumaan ennakkoon?

Ehdottomasti pääsee! Vierailuajankohta sovitaan hääkoordinaattorimme kanssa. Tutustumiskäynti ja Lehmonkärjen työntekijöiden tapaaminen on maksutonta.

Milloin juhlatiloja pääsee koristelemaan?
Juhlatiloja pääsee koristelemaan viimeistään klo 17 juhlapäivää edeltävänä iltana.

Voivatko juhlavieraat majoittua Lehmonkärjessä?
Kyllä. Häävierailla on mahdollisuus majoittua Lehmonkärjen huviloissa. Huomioitavaa on, että huvilat ovat viikkovuokrauksessa joka kesä viikoilla 25-31. Tällä aikavälillä lyhytaikaisempaa majoitusta on saatavissa rajoitetusti. Muina aikoina lyhyemmät vuokra-ajat onnistuvat isollekin vierasjoukolle. Huviloissamme on yhteensä 130 vuodepaikkaa.

Mihin hääpari voi majoittua?
Lehmonkärjessä on useita paikkoja hääparien majoitukseen. Sekä Villa Aurumissa että Villa Vellamossa on hääsviitti (vaatii koko tilan vuokraamisen). Haasi Mirror House -peililasitalot on täysin ainutlaatuinen kohde hääyön viettoon.

Saako juhlatiloihin tuoda omia alkoholijuomia?
Vellamo ja Ometta piha-alueineen ovat anniskelualuetta ja omien alkoholijuomien tuominen on kiellettyä. Anniskelu päättyy viimeistään klo 01:30 ja tilasta pitää poistua klo 02:00. Henkilökunnalla on oikeus puuttua havaittuihin epäkohtiin. Isohaavalle omien alkoholijuomien tuominen on mahdollista.

Minkälainen äänentoisto juhlatiloissa on?
Kaikissa juhlatiloissamme on kokousäänentoisto taustamusiikin soittoa varten. Vellamossa ja Ometassa on langaton mikki, mutta Isohaavalla ei. Bändin on tuotava oma äänentoisto. Juhliin on mahdollista vuokrata kauttamme bilekaiutin erilliseen hintaan esim. Spotify-bileitä varten.

Miten äänentoisto vihkimisen aikana hoituu?
Vihkimisseremonian (pappi, muusikot yms.) aikana tarvittava äänentoisto on tuotava itse.

Mihin asti musiikkia saa soittaa?
Sisältä kantautuvan musiikin ei toivota ylittävän 45 desibelin rajaa klo 22:00 jälkeen. Isohaavan tanssilavalta musiikin tulee loppua kokonaan klo 24:00. Sisätiloissa saa soittaa musiikkia tämän jälkeenkin, kunhan huomioidaan 45 desibelin raja.

Mihin asti juhlia saa jatkaa?
Villa Vellamossa ja Ometassa anniskelu loppuu klo 01:30 ja tilasta pitää poistua klo 02:00. Isohaavalla juhlien kestoa ei ole rajoitettu.

 

Siivotaanko juhlapaikka ennen juhlia?
Juhlatilat siivotaan aina lauantaiaamuna ennen juhlia Lehmonkärjen toimesta.

Kuka hoitaa loppusiivouksen?
Toivomme, että tilat jätetään sunnuntaina siistiin kuntoon. Omat koristeet irrotetaan ja viedään pois. Huomioikaa myös hääopasteiden poistaminen.

Saako juhlatiloihin tuoda ulkopuolisen pitopalvelun?
Villa Vellamon ja Ometan ruokatarjoiluista vastaa Lehmonkärjen oma catering. Isohaavalle sen sijaan on mahdollista ottaa ulkopuolinen pitopalvelu. Ruokien valmistaminen itse ei ole omavalvontasäännösten vuoksi sallittua missään keittiötiloissamme.

Mitä hääbuffetiin sisältyy?
Hääbuffetiin sisältyy valintanne mukaan seitsemän kylmää alkupalaa, pääruoka kahdella lämpimällä lisukkeella, leipälajitelma ja voi sekä jäävesi ja omenamehu. Ruoat tarjoillaan aina buffet-pöydästä. Tarkemmat menusisällöt saatte myynnistä: lehmonkarki@lehmonkarki.fi.

Saako buffetista ylijääneen ruoan mukaan?
Ylijäänyttä ruokaa ei omavalvontasäännösten mukaan säilytetä, eikä sitä saa mukaan.

Voiko juhlaan tuoda omia kakkuja tai leivonnaisia?
Hääkakun voi tilata ulkopuolisesta konditoriasta. Kakku tulee toimittaa valmiiksi koottuna ja tarjoiluvalmiina. Kahvipöytään voi tuoda omia pikkuleipiä, kuivakakkuja, konvehteja ja karkkeja.

Miten catering laskutetaan? 
Cateringin laskutusperusteena käytetään viikkoa ennen hääjuhlaa varmistettua vierasmäärää.

Mitä catering-hinnoitteluun sisältyy?
Lehmonkärjen cateringin hinnoitteluun sisältyy hääbuffet valitsemillanne ruokalajeilla, valkoiset pöytäliinat, halutun väriset sevetit, astiasto ja tarjoilu. Tarjoilijamäärä mitoitetaan vierasmäärän mukaan. Mahdollisen iltapalan tarjoilu eri veloituksesta. Isohaavalla ulkopuolinen catering-yritys vastaa pöytäliinoista, astiastosta ja tarjoilusta sopimuksenne mukaan.

Onko sunnuntaiaamulle mahdollista varata brunssi?
Kyllä on. Hääbrunssi valmistetaan vähintään 20 hlön seurueelle.

Miten erikoisruokavaliot huomioidaan?
Ruoka on pääosin laktoositonta ja toivottaessa gluteiinitonta. Muut erikoisruokavaliot huomioidaan ennakkoilmoitusten mukaan. Ilmoitus erikoisruokavalioista tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen juhlaa.

Löydänkö jostain lisätietoja hääjuhliin liittyen? 

Kyllä! Olemme luoneet Villa Vellamon, Isohaavan ja Ometan juhlatiloista hääinfot, jotka voimme lähettää sähköpostitse pyydettäessä. Näistä löytyy enemmän lisätietoja sekä hinnastoa tarkemmin eriteltynä.

Olen kiinnostunut järjestämään häät Lehmonkärjessä, miten otan yhteyttä? 

Yhteyttä voi ottaa Juhlat ja Häät -sivun tarjouspyyntölomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lehmonkarki@lehmonkarki.fi. Hääkoordinaattorimme vastaa yhteydenottopyyntöihin 1-3 päivän kuluessa sähköpostitse.