LEHMONKÄRJEN ARVOT

Ekologisia energiaratkaisuja

Maaseudulla eläville luonnon vaaliminen ja kohtuullinen elämäntapa tulevat kuin itsestään, koska tuleehan elanto usein luonnosta. Lehmonkärjessä ympäristöön suhtaudutaan kunnioituksella. Se on yksi tärkeimmistä kilpailuvalteistamme – Juotavan hyvä Etelä-Päijänne! 

Meillä on jo pitkään suosittu ekologisia energiaratkaisuja. Kaikki ostamamme sähkö on alkuperätakuumerkittyä uusiutuvaa tuuli- ja aurinkoenergiaa. Päärakennus Isohaavan lämmityksessä käytetään järvilämpöä, aurinkoenergiaa ja lämmön talteenottoa. Suuressa osassa majoitushuviloita on ilmalämpöpumput, jotka tuovat kesällä lisää asumismukavuutta ja talvella ne säästävät energiakuluissa. Syksyllä 2018 Lehmonkärkeen asennettiin viisi aurinkovoimalaa tuottamaan ekologista sähköenergiaa. Tilalla on käytössä ympäristöystävällinen hakelämmitys, jonka lämmön lähteenä on uusiutuva kotimainen puu. Lehmonkärjen alueella on neljä sähköauton latausasemaa, Type 2- pistokkeet sekä Tesla-pistokkeet. Sähköpyöriä vuokrattavissa asiakkaillemme.

Ruokaa omalta tilalta ja lähiseudulta

Alueellamme toimii paljon lähi- ja pientuottajia, joiden herkkuja tarjoillaan myös meillä. Vilppulan tilalta vadelmat ja mansikat, Näsin tilalta pensasmustikat, Toukolan tilan juurekset, Nastolan kotijuusto, Vääksyn myllyn kaurahiutaleet, Kanavan Panimon oluet. Siis sesongin tuotteita ja lähiruokaa.

Yrjölän tilalla, kivenheiton päässä Lehmonkärjestä, laiduntaa komeasarvista ylämaankarjaa. Karja kasvaa ekologisesti tuotetulla rehulla ja sen liha on vastustamattoman herkullista. Keittiömme hyödyntää haikkujen luomulihaa monipuolisesti ruoanlaitossa. Myymme lihaa myös sellaisenaan tai makkaraksi jalostettuna.

Rakennusten elinkaari

Puurakentaminen on ollut kantava ajatus loma-alueen rakentuessa. 70-luvun perusmökkien tiukkasyiset hirret on hyödynnetty uudelleen rakennuskohteissa ja rakennukset on tehty terveesti hengittäviksi. Rakennukset on sijoitettu Lehmonkärjen harjumaiseen niemeen väljästi, jotta kaikki  vieraat pääsisivät nauttimaan piha-alueistaan ja upeista maisemista. Huviloiden väritys ja muotokieli on suunniteltu luontoon sopivaksi.

Perinteet ja paikallisuus

Asikkala on edelleen vireä ja itsenäinen kunta Päijät-Hämeessä. Haluamme vaalia hämäläisiä perinteitä tarjoamalla myös perinteisiä pitoruokia – oli kyseessä sitten perunatuuvinki, sahti tai munajuusto. Saunahoidoissa kietoutuu toisiinsa perinteet ja paikalliset yrtit. Vieraat rakastavat tarinoita paikasta vuosisatojen ajalta ja eiväthän ne ole edes keksittyjä!